Palkansaajan työssäoloehtoa voi kerryttää vain palkansaajakassan jäsenenä

Home/Yrittäjän työttömyysturva/Ansiotulojen ja sosiaalietuuksien vaikutus päivärahaan/Palkansaajan työssäoloehtoa voi kerryttää vain palkansaajakassan jäsenenä
Palkansaajan työssäoloehtoa voi kerryttää vain palkansaajakassan jäsenenä 2017-04-10T12:35:46+03:00

Palkansaajan työssäoloehtoa voi kerryttää vain palkansaajakassan jäsenenä

SYT-kassan jäsenenä et voi kerryttää palkansaajan työssäoloehtoa. Jos aloitat palkkatyön, sinun kannattaa liittyä palkansaajakassan jäseneksi välittömästi työn alettua. Kun vaihdat kassaa heti tilanteen muuttuessa, mahdollinen päivärahaoikeutesi pysyy voimassa katkotta jälkisuojan keinoin. Palkansaajan työssäolo- ja vakuutusehto on 26 viikkoa.

Jos siirryt palkansaajakassaan ja jäät työttömäksi ennen kuin olet ehtinyt täyttää palkansaajan työssäoloehdon, palkansaajakassa voi maksaa sinulle yrittäjän jälkisuojapäivärahaa, joka määritellään SYT-kassaan valitun työtulon perusteella. Jos olet saanut SYT-kassasta työttömyyspäivärahaa, palkansaajakassa maksaa entisen suuruista päivärahaa enintään enimmäisaikaan oikeuttavan ajan (300, 400 tai 500 päivää). Jos myöhemmin täytät palkansaajan työssäoloehdon, työttömyyspäivärahasi määritellään uudelleen. Hae päivärahaa siitä kassasta, jonka jäsenyys on voimassa työttömyyden alkaessa. Kassaa ei voi vaihtaa työttömyysaikana.

Päivärahaoikeuden säilyminen kassaa vaihdettaessa edellyttää, että liityt uuteen kassaan kuukauden sisällä SYT-kassasta eroamisesta.

Suoraan yrittäjyydestä palkansaajaksi siirtyvä voi jäädä SYT-kassan jäseneksi. Yrittäjyys- ja kassan jäsenyyskuukausia päivärahan määrittämiseen pitää löytyä viimeisen neljän vuoden ajalta 15 kuukautta.

Voit lukea lisää palkansaajakassasta SYT-kassaan siirtymisestä kohdasta Palkansaajasta yrittäjäksi.

Lisätietoja palkansaajakassoista saat Työttömyyskassojen yhteisjärjestöstä.