Palkansaajan työssäoloehtoa voi kerryttää vain palkansaajakassan jäsenenä

SYT-kassan jäsenenä et voi kerryttää palkansaajan työssäoloehtoa. Jos aloitat palkkatyön, sinun kannattaa liittyä palkansaajakassan jäseneksi välittömästi työn alettua. Kun vaihdat kassaa heti tilanteen muuttuessa, mahdollinen päivärahaoikeutesi pysyy voimassa katkotta jälkisuojan keinoin. Palkansaajan työssäolo- ja vakuutusehto on 26 viikkoa.

Jos siirryt palkansaajakassaan ja jäät työttömäksi ennen kuin olet ehtinyt täyttää palkansaajan työssäoloehdon, palkansaajakassa voi maksaa sinulle yrittäjän jälkisuojapäivärahaa, joka määritellään SYT-kassaan valitun työtulon perusteella. Jos olet saanut SYT-kassasta työttömyyspäivärahaa, palkansaajakassa maksaa entisen suuruista päivärahaa enintään enimmäisaikaan oikeuttavan ajan (300, 400 tai 500 päivää). Jos myöhemmin täytät palkansaajan työssäoloehdon, työttömyyspäivärahasi määritellään uudelleen. Hae päivärahaa siitä kassasta, jonka jäsenyys on voimassa työttömyyden alkaessa. Kassaa ei voi vaihtaa työttömyysaikana.

Päivärahaoikeuden säilyminen kassaa vaihdettaessa edellyttää, että liityt uuteen kassaan kuukauden sisällä SYT-kassasta eroamisesta.  Jotta etuudet säilyvät uudessa kassassa, täytyy SYT-kassan jäsenyyden olla kunnossa ja jäsenmaksut maksettu eropäivään asti.

Palkkatyön alkaminen ei aina tarkoita, että SYT-kassasta pitäisi erota. Jos yritystoiminta keskeytyy muutamaksi kuukaudeksi päätoimisen palkkatyön vuoksi, voit jatkaa SYT:n jäsenenä. Ilmoita kuitenkin kirjallisesti muutoksesta SYT-kassaan jäsenmaksujen tarkistamista varten. Jos saat SYT:stä päivärahaa, voit myös olla palkkatyössä menettämättä SYT:n päivärahaoikeutta.

Lisätietoja palkansaajakassoista saat Työttömyyskassojen yhteisjärjestöstä.