Jos jäät työttömäksi

Lähtökohtaisesti voit saada ansiopäivärahaa, jos yritystoimintasi on kokonaan lopetettu tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt. Yrityksen lopettamisen käsite työttömyysturvassa riippuu yritysmuodosta ja kokonaisuudesta.

Jos lopetat yritystoimintasi, tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi.

Kirjaudu verkkopalveluun pankkitunnuksella tai sirullisella henkilökortilla. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot. Päivärahaoikeus voi alkaa aikaisintaan ilmoittautumispäivästä. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, voit aloittaa työnhaun ainoastaan ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä TE-toimistoon. 

Toimi näin:

  • Kirjaudu Oma asiointi -verkkopalveluun osoitteessa www.te-palvelut.fi. Ilmoittaudu työnhakijaksi.
  • Täytä ja lähetä tarvittavat tiedot. Pidä työnhakusi voimassa TE-toimiston ohjeistamalla tavalla ja tarkista tarvittaessa tilanteesi TE-toimiston verkkoasioinnissa.
  • Seuraavaksi TE-toimisto arvioi kanssasi tilannettasi ja siihen parhaiten sopivia palveluja. TE-toimisto antaa myös työttömyyskassalle tai Kelalle työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuteen. TE-toimistot ovat järjestäneet asioinnin eri tavoin. Tarkista Paikalliset TE-palvelut -sivulta www.te-palvelut.fi miten sinun tulee toimia jatkaaksesi asiointia.

Tämän jälkeen ota yhteyttä Yrittäjäkassaan ja tilaa ohjeet päivärahan hakemista varten esimerkiksi sähköpostilla osoitteesta neuvonta@syt.fi. Voit myös tulostaa ohjeet tästä:

2020 Ansiopäivärahan hakuohje 2020

2019 Päivärahan hakuohje 2019

 

Voit ladata ohjeet myös tästä (pdf)