Yrittäjän työttömyysturva

Home/Yrittäjän työttömyysturva
Yrittäjän työttömyysturva 2017-04-10T12:35:46+00:00

Jos jäät työttömäksi

Lähtökohtaisesti voit saada päivärahaa, jos yritystoimintasi on kokonaan lopetettu tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt. 

Jos lopetat yritystoimintasi, tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi.

Kirjaudu verkkopalveluun pankkitunnuksella tai sirullisella henkilökortilla. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot. Päivärahaoikeus voi alkaa aikaisintaan ilmoittautumispäivästä. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, voit aloittaa työnhaun ainoastaan ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä TE-toimistoon. 

Toimi näin:

  • Kirjaudu Oma työnhaku -verkkopalveluun osoitteessa www.te-palvelut.fi Ilmoittaudu työnhakijaksi.
  • Täytä ja lähetä tarvittavat tiedot. Työnhakusi on voimassa 14 päivää tietojen lähettämisestä.
  • Seuraavaksi TE-toimisto arvioi kanssasi tilannettasi ja siihen parhaiten sopivia palveluja. TE-toimisto antaa myös työttömyyskassalle tai Kelalle työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuteen. TE-toimistot ovat järjestäneet asioinnin eri tavoin. Tarkista Paikalliset TE-palvelut -sivulta www.te-palvelut.fi miten sinun tulee toimia jatkaaksesi asiointia.

Tämän jälkeen ota yhteyttä SYT-kassaan ja tilaa ohjeet päivärahan hakemista varten esim. sähköpostilla osoitteesta neuvonta@syt.fi. Voit myös tulostaa ohjeet tästä: Työttömän ohjeet 2017.

Voit ladata ohjeet myös tästä (pdf)