SYT-kassan tryggar dig som företagare

Är du småföretagare, handlare, yrkesutövare, delägare, företagares make/maka eller ensamföretagare? Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland har grundats för att trygga dig som företagare.

Arbetslöshetsförsäkring är inte löntagarnas ensamrätt. I Finland kan också företagare vara medlemmar i en arbetslöshetskassa som betalar inkomstrelaterad dagpenning till arbetslösa företagare.

Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finland är en oberoende arbetslöshetskassa som grundades av företagare 1995. Över 30 000 företagare har redan valt SYT-kassans trygghet. SYT är landets största arbetslöshetskassa för företagare.

SYT-kassan omfattar företagare i många olika branscher. Du kan vara företagare i bygg- eller servicebranschen, butiksinnehavare, frisör, bokförare, advokat eller konsult – SYT-kassan tryggar din verksamhet.

SYT-kassan erbjuder frivillig arbetslöshetsförsäkring med målsättning att förbättra företagares livskvalitet och trygghet. SYT betalar inkomstrelaterad arbetslöshetsdagpenning till sina medlemmar.

Kassans allmänna villkor och arbetslöshetsskyddets nivå har fastställts i lagen om arbetslöshetskassor och lagen om utkomstskydd för arbetslösa.

Finansinspektionen övervakar Företagarnas Arbetslöshetskassa i Finlands verksamhet.

Läs mera

Broschyr 2020

SYT_broschyr 2020

Stadgarna

2020_stadgar

Bli Medlem