18.10.2020 saapuneet ensihakemukset

21.10.2020 saapuneet soviteltavat jatkohakemukset

21.10.2020 saapuneet jatkohakemukset

Maksamme ansiopäivärahoja jokaisena arkipäivänä. Päivärahat ovat tililläsi kahden pankkipäivän kuluttua hakemuksesi käsittelystä.

Ensimmäisen maksun yhteydessä saat kassasta jatkohakemuksen, jolla voit jatkaa päivärahan hakemista. Helpoiten päivärahan hakeminen onnistuu Yrittäjäkassan verkkosivujen eAsioinnissa. Käsittelyn nopeuttamiseksi täytä jatkohakemus vähintään joko neljältä kalenteriviikolta (maanantaista sunnuntaihin) tai yhdeltä kuukaudelta jälkikäteen. Päivärahahakemusta ei saa päivätä eikä lähettää etukäteen.

Käsittelemme hakemukset saapumisjärjestyksessä. Lähetämme myös kirjallisen päätöksen sekä maksuilmoituksen postitse kotiin (tai eAsiointiin) Jos hakemuksessasi on puutteita ja joudumme pyytämään lisäselvityksiä, saattaa käsittely viivästyä, kunnes kaikki tarvittavat liitteet ovat saapuneet kassaan.

Hakemuksilla on käsittelyaikatakuu. Päätös ansiopäivärahasta annetaan viimeistään 30. päivänä hakemuksen saapumisesta kassaan. Jos hakemus on puutteellinen, päätös annetaan viimeistään 14. päivänä sen jälkeen, kun kassalla on ollut käytettävissään asian ratkaisemiseksi tarvittavat tiedot.

Hakemus tulee toimittaa kassaan kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi jäämisestä. Kolmen kuukauden määräaika koskee myös jatkohakemuksia. Hakemus voidaan käsitellä myöhästyneenä vain erityisen painavan syyn vuoksi.

Huomioithan, että samana päivänä on saattanut tulla useita hakemuksia, eikä sinun hakemustasi ole välttämättä vielä otettu käsittelyyn. Käsittelyaika päivitetään verkkosivuille arkisin.

Lue lisää: https://syt.fi/yrittajan-tyottomyysturva/jos-jaat-tyottomaksi/paivarahahakemusten-kasittely-kassassa/